jueves, 5 de febrero de 2015

BROQUIL CREMÓS AMB SALTAT DE BOLETS

És un plat molt suau doncs el bròquil queda molt cremós
i a la vegada resulta molt gustós amb el contrast amb els bolets
i el jabuguito. 

 L’olor del jabuguito fa corre als collies,






sobretot a en Tuc.


a la cuina...



Ingredients:

2 bròquils verds

300cl de llet
25 gr de farina
1 bosseta de ceps congelats
½ “jabuguito 
50 gr de formatge ratllat tipus Emmental
Oli d’oliva, sal i pebre

Preparació

Bullir el bròquil verd durant uns 20m. Seguidament escorre’l i xafar-lo amb una 
forquilla. Saltar el bròquil en una paella amb una mica d’oli un parell de minuts. 
Rectificar de sal i posar-hi la farina i remenar bé. Després s’hi tira la llet una 
mica calenta i anar remenant durant uns 5 o 7 m a foc suau.

En un altre paella posar-hi oli i els bolets descongelats i tallats petits fins que 
s’hagin begut tota l’aigua. Posar-hi el Jabuguito sense pell i tallat petit per tal 
que els bolets agafin el seu gust.

Posar el bròquil en una safata de forn i a sobre eñl saltat de bolets, 
cobrir amb el formatge ratllat i gratinar en el forn a 200º un parell de minuts.  

Notes: També és bo amb cansalada tallada prima