Cada any per
aquestes dates sempre sobren calçots després de fer la calçotada a casa,
llavors es el moment d’aprofitar els que han quedat per fer aquesta deliciosa
coca.
Es pot deixar
preparada, la qual cosa ens permet d’anar a caminar amb les nostres gossetes i
quan arribes a casa enllestir el dinar en un moment.
La Nina, la Perla i Assy disfrutant d'una magnifica caminada
a la cuina...
Ingredients:
Calçots cuits ( a la brasa o al grill)
Per a la massa
100cc de cervesa
100cc d’oli de girasol
250 gr de farina
Un polsim de sal
Per a la salsa romesco
2 nyores
1 gra d’all
25gr d’avellanes
150cc d’oli d’oliva
1-2 culleradetes de vinagre de vi
1 cirereta picant
Preparació
Massa: Barrejar tots els ingredients i fer una bola. Estirar
la massa amb el corró (repetir l’operació). Fer rectangles de 5cm x 12 x 1.
Coure al forn a 180º uns 15m fins que quedi rossa.
Romesco: Remullar les nyores (per rehidratar-les). Passar
les nyores per la cassola amb un xic d’oli, un pols de sal i les avellanes.
Picar en un morter l’all, la cirereta, les nyores i les avellanes. Afegir l’oli
i el vinagre. Colar amb un xinès.
Calçots ja cuits: pelar-los i tallar-los a la mida de la
pasta. Si son del dia de la calçotada es poden escalfar un moment al forn. Posar-los al damunt. Afegir la salsa i servir.
Notes: queda molt bo amb la salsa de la calçotada si n'ha sobrat
No hay comentarios:
Publicar un comentario