sábado, 2 de abril de 2016

COCA DE CALÇOTS

Cada any per aquestes dates sempre sobren calçots després de fer la calçotada a casa, llavors es el moment d’aprofitar els que han quedat per fer aquesta deliciosa coca.


Es pot deixar preparada, la qual cosa ens permet d’anar a caminar amb les nostres gossetes i quan arribes a casa enllestir el dinar en un moment.

   La Nina, la Perla i Assy disfrutant d'una magnifica caminada

a la cuina...



Ingredients:

Calçots cuits ( a la brasa o al grill)

Per a la massa
100cc de cervesa
100cc d’oli de girasol
250 gr de farina
Un polsim de sal

Per a la salsa romesco
2 nyores
1 gra d’all
25gr d’avellanes
150cc d’oli d’oliva
1-2 culleradetes de vinagre de vi
1 cirereta picant

Preparació

Massa: Barrejar tots els ingredients i fer una bola. Estirar la massa amb el corró (repetir l’operació). Fer rectangles de 5cm x 12 x 1. Coure al forn a 180º uns 15m fins que quedi rossa.

Romesco: Remullar les nyores (per rehidratar-les). Passar les nyores per la cassola amb un xic d’oli, un pols de sal i les avellanes. Picar en un morter l’all, la cirereta, les nyores i les avellanes. Afegir l’oli i el vinagre. Colar amb un xinès.

Calçots ja cuits: pelar-los i tallar-los a la mida de la pasta. Si son del dia de la calçotada es poden escalfar un moment al forn. Posar-los al damunt. Afegir la salsa i servir.

Notes: queda molt bo amb la salsa de la calçotada si n'ha sobrat

No hay comentarios:

Publicar un comentario