sábado, 9 de abril de 2016

FARCELLETS CRUIXENTS DE BRANDADA DE BACALLÀ AMB CREMA DE ROQUEFORT

Avui ha plogut.
Al no poder sortir a fora he decidit cuinar alguna cosa que ens vingués de gust i he pensat amb aquest deliciós plat. Me’l va dir la meva amiga Cristina que l’havia menjat en un restaurant i entre les dues vàrem fer-lo a la nostra manera.. el resultat: boníssim.


    Ara i Assy.  Molles, esperant un tros de Roquefort 

a la cuina...



Ingredients:

4 fulls de pasta Filo
Mantega

Per a la brandada:

400 gr de bacallà
3 dents d’all
200 gr d’oli
100gr de llet
Pebre i sal

Per la crema de Roquefort:


200 gr de Roqueafort
50 gr de mantega
Crema de llet

Preparació

Per a la Brandada

Posar el bacallà en un cassó amb aigua freda i posar-lo al foc fins que arranqui el
bull. Escorre i treure pell i espines.

Posar en el vas de la Thermomix l’oli  a 100º velocitat 1 durant 5m. 
Seguidament afegir l’all i programar a 100º, velocitat 5 durant 3m.

Programar a velocitat 5 i anar tirant el bacallà i la llet alternant i poc a poc tenint
cura doncs esquitxa molt. Al final ajudar-se amb l’espàtula per obtenir una 
pasta homogènia. Pujar uns segons a velocitat 8. Reservar.

Per a la crema de Rocafort:

En un cassó, xafar amb una forquilla el Rocafort amb la mantega, per tant és 
millor treure’ls de nevera una estona abans. Posar el cassó al foc suau fins que es
desfà el Rocafort, llavors tirar-hi de mica en mica la crema de llet fins que la 
crema té la consistència que ens agradi, millor que sigui una mica espessa. 
Reservar.

Tallar els fulls de la pasta Filo en quadrats d’uns 15cm  aproximadament, al 
mig de cada quadradet posar-hi una cullerada de brandada i tancar donant-li 
forma d’un farcell. Posar els farcells en una bandeja de forn i amb un pinzell 
untar-los amb una mica de mantega. Enfornar a 190º fins que estiguin daurats

Presentació

A cada plat posar un llit de la crema de Rocafort que haurem escalfat, i a sobre 4 farcellets.

No hay comentarios:

Publicar un comentario