Avui ha plogut.
Al no poder sortir a fora he decidit cuinar alguna cosa que ens vingués de gust
i he pensat amb aquest deliciós plat. Me’l va dir la meva amiga Cristina que l’havia menjat
en un restaurant i entre les dues vàrem fer-lo a la nostra manera.. el
resultat: boníssim.
Ara i Assy. Molles, esperant un tros de Roquefort
a la cuina...
Ingredients:
4 fulls de pasta Filo
Mantega
Per a la brandada:
400 gr de bacallà
3 dents d’all
200 gr d’oli
100gr de llet
Pebre i sal
3 dents d’all
200 gr d’oli
100gr de llet
Pebre i sal
Per la crema de Roquefort:
200 gr de Roqueafort
50 gr de mantega
Crema de llet
50 gr de mantega
Crema de llet
Preparació
Per
a la Brandada
Posar
el bacallà en un cassó amb aigua freda i posar-lo al foc fins que arranqui el
bull. Escorre i treure pell i espines.
bull. Escorre i treure pell i espines.
Posar
en el vas de la Thermomix l’oli a 100º
velocitat 1 durant 5m.
Seguidament afegir l’all i programar a 100º, velocitat 5 durant 3m.
Seguidament afegir l’all i programar a 100º, velocitat 5 durant 3m.
Programar
a velocitat 5 i anar tirant el bacallà i la llet alternant i poc a poc tenint
cura doncs esquitxa molt. Al final ajudar-se amb l’espàtula per obtenir una
pasta homogènia. Pujar uns segons a velocitat 8. Reservar.
cura doncs esquitxa molt. Al final ajudar-se amb l’espàtula per obtenir una
pasta homogènia. Pujar uns segons a velocitat 8. Reservar.
Per a la crema de Rocafort:
En
un cassó, xafar amb una forquilla el Rocafort amb la mantega, per tant és
millor treure’ls de nevera una estona abans. Posar el cassó al foc suau fins que es
desfà el Rocafort, llavors tirar-hi de mica en mica la crema de llet fins que la
crema té la consistència que ens agradi, millor que sigui una mica espessa.
Reservar.
millor treure’ls de nevera una estona abans. Posar el cassó al foc suau fins que es
desfà el Rocafort, llavors tirar-hi de mica en mica la crema de llet fins que la
crema té la consistència que ens agradi, millor que sigui una mica espessa.
Reservar.
Tallar els fulls de la pasta Filo en quadrats d’uns
15cm aproximadament, al
mig de cada quadradet posar-hi una cullerada de brandada i tancar donant-li
forma d’un farcell. Posar els farcells en una bandeja de forn i amb un pinzell
untar-los amb una mica de mantega. Enfornar a 190º fins que estiguin daurats
mig de cada quadradet posar-hi una cullerada de brandada i tancar donant-li
forma d’un farcell. Posar els farcells en una bandeja de forn i amb un pinzell
untar-los amb una mica de mantega. Enfornar a 190º fins que estiguin daurats
Presentació
A
cada plat posar un llit de la crema de Rocafort que haurem escalfat, i a sobre
4 farcellets.
No hay comentarios:
Publicar un comentario